Nogometna reprezentacija BiH večeras igra protiv SAD-a

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su sinoć na terenima Dignity Health Sports Parka u Los Angelesu odradili posljednji trening pred večerašnji prijateljski meč sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Iz stručnog štaba ističu da su zadovoljni radom igrača u pripremnom periodu i da je ekipa spremna za utakmicu.

Trenig je odradio i Hrvoje Barišić koji je imao problem sa skočnim zglobom, te će i on konkurisati za meč.

Bosnu i Hercegovinu će u večerašnjem duelu predstavljati isključivo igrači iz m:tel Premijer lige BiH, a s druge strane i za SAD će nastupati reprezentativci iz domaćeg takmičenja-MLS lige.

Na spisku bh. tima je 18 igrača iz osam premijerligaških klubova, a najviše predstavnika imaju Borac i Sarajevo, po 4. Za američki tim konkuriše 25 igrača iz 11 različitih timova, a Colorado Rapids sa 4 reprezentativca ima najviše predstavnika.

Oba tima će nastupiti većinom sa mladim igračima. Prosječna starost igrača reprezentacije BiH je 23 godine i 310 dana, a SAD-a 22 godine i 176 dana.

Reprezentacija Amerike je u ovoj kalendarskoj godini ostvarila 16 pobjeda čime je izjednačila svoj rekord iz 2013. godine.

Utakmica Sjedinjene Američke Države-Bosna i Hercegovina na programu je 18. decembra u 17:15 sati po lokalnom vremenu (02:15 CET) na Dignity Health Sports Parku u Los Angelesu.

Na ovom stadionu domaće utakmice igra jedan od najpopularnijim američkih klubova LA Galaxy za koji su između ostalih nastupali David Beckham, Zlatan Ibrahimović, Robbie Keane, Giovani dos Santos, Steven Gerrard, Ashley Cole, Landon Donovan.