Nogometni klub “Sporting” organizuje turnir “Zeničko srce 2020”

Nogometni klub “Sporting” jedan je od najmlađih zeničkih klubova.

Formiran je 1. septembra 2018. godine dok je Nogometnom savezu Zeničko-dobojskog kantona zvanično pristupio u aprilu 2019 godine. Sezona 2020/21. ujedno je i prva takmičarska sezona u Kantonalnoj ligi za ovaj klub. Seniorski tim formiran je iz juniorskog pogona i jedan je od najmlađih u kantonalnoj ligi. Klub trenutno okuplja 150 dječaka i djevojčica.

Omladinske selekcije također su aktivni učesnici u kantonalnim ligama. U polusezoni najbolji uspjeh ostvarila je kadetska selekcija “Sportinga” koja je zauzela drugo mjesto sa 13 bodova. Najbolji strijelac u ovoj kategoriji je Amer Kačević sa 10 golova. Osim škole fudbala i ostale omladinske selekcije su uspješno okončale prvi dio sezone.

U drugoj godini postojanja i rada u “Sportingu” su se odlučili da organizuju razvojni turnir u malom nogometu za djecu godišta 2011., 2012. i 2013. godine. Turnir „Zeničko srce“ će se 13. decembra održati u Areni Husejin Smajlović.

U prvoj sezoni takmičenja u Kantonalnoj ligi nije nam cilj rezultat po svaku cijenu, već stvaranje jakog i kvalitetnog tima sastavljenog od mladih igrača, za naredne sezone. Također u pauzi smo se odlučili za organizaciju razvojnog turnira za najmlađe kategorije, a sve u cilju afirmacije omladinskih selekcija. Osim zeničkih klubova koji su potvrdili učešće, svoj dolazak na turnir su najavili naši sportski prijatelji iz Viteza, Sarajeva, Maglaja, Kaknja i ostalih bh. gradova. Očekujemo učešće oko 30 selekcija. Turnir će se igrati na tri terena istovremeno i vjerujem da će to biti praznik nogometa“, izjavio je Danijel Akrapović, predsjednik Upravnog odbora NK Sporting”.

Turnir “Zeničko srce 2020“ u organizaciji NK “Sporting” igrat će se bez prisustva publike i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera zaštite. Pokrovitelj turnira je grad Zenica.

 

Izvor: zenicainfo.ba