ODBOJKA: Dva poraza u Super ligi i jedna otkazana utakmica učinak je zeničkih klubova

Dva poraza u Super ligi i jedna otkazana utakmica učinak je zeničkih klubova u odbojkaškim ligama Federacije BiH. Susret 10. kola Prve federalne lige –grupa Jug u Tomislavgradu između “Delminiuma” i “Željezare” Zenica nije odigran.

„Prema pravilniku o takmičenju, domaćin susreta nije obezbijedio uslove u dvorani. U sali u Tomislavgradu je bilo šest stepeni Celzijusa. Prema pravilniku minimalna temperatura u sali treba da bude 10 stepeni. Direktor takmičenja će najvjerovatnije utakmicu Delminium-Željezara Zenica registrovati službenim rezultatom 3:0 za nas“, izjavila je za Zenicainfo.ba, Senada Ćerimović, predsjednica ŽOK “Željezara” Zenica.

Ni susret Breza 1934 –Student nije odigran dok je utakmica Krivaja-Turbina završena rezultatom 3:0 u korist domaćina. Nakon nepotpunog 10. kola na tabeli vode “Željezara” Zenica i “Breza 1934” sa 24 poena i susretom manje. U narednom kolu “Željezara” Zenica će ugostiti ekipu “Studenta” iz Mostara.

Oba zenička superligaša imala su loš vikend. U super ligi za odbojkašice, grupa Sjever, ekipa “Čelik-R” je poražena na domaćem parketu od “Žepča” sa 0:3.

Odbojkašice “Čelik-R” su na osmoj poziciji sa pet bodova, a u narednom ligaškom duelu gostuju u Kaknju.

Odbojkaši “Blok-Block Out” u 10. kolu izgubili su također na domaćem parketu od “Bosne” iz Sarajeva sa 0:3. “Blok-block Out” je peti u grupi Jug sa pet poena.

Naredno 11. kolo za “Blok –block out” donosi domaći meč protiv lidera na tabeli ekipe “Ilidže”.

 

Izvor: zenicainfo.ba