Odbojkašice BiH u zeničkoj Areni dočekuju Sloveniju i Estoniju

Ženska senorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovat će u naredne godine na takmičenju evropske Srebrene lige.

Tim povodom u sjedištu CEV-a u Luksembrugu danas je održan organizacioni sastanak Zlatne i Srebrene lige, na kojem su Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine predstavljali predsjednik Alija Fatić i generalni sekretar Adnan Talić.

Odbojkašice BiH igrat će A – grupi s reprezentacijama Slovenije i Estonije, dok će u B – grupi nastupiti Grčka, Portugal i Latvija. Takmičenje u CEV Srebrenoj ligi počinje 23./24. maja 2020. godine, a igra se po sistemu domaćih i gostujućih utakmica.

Na posljednjem sastanku Fuada Kasumovića gradonačelnika Zenice i Alije Fatića predsjednika Odbojkaškog Saveza BiH dogovoreno je da Arena Husejin Smajlović bude baza našim odbojkašicama. S tim u vezi, domaće utakmice protiv Slovenije 30. ili 31. maja i protiv Estonije 13. ili 14. juna naše odbojkašice najvjerovatnije će igrati u Areni Husejin Smajlović.

Prvoplasirani iz grupa će krajem juna 2020. godine igrati u finalu, a pobjednik će u 2021. godini izboriti nastupiti u CEV Zlatnoj ligi.

 

Izvor: zenicainfo.ba