Odbojkašice “Željezare” Zenica upisale prvi poraz

Sa velikim ambicijama odbojkašice “Željezare” Zenica ušle su u drugi dio prvoligaške sezone, gdje su startale sa prve pozicije i zavidnim omjerom od 8:0 u pobjedama.

Međutim u derbi susretu 9. kola Prve lige Federacije BiH, grupa Jug na domaćem parketu doživjele su neočekivani poraz od “Breze 1934” sa 0:3. Prvi set gošće su riješile sa četiri poena prednosti, pa je bilo 21:25. Drugi set bio je neizvjestan do kraja, a završen je sa 23:25, gdje su gošće su ovjerile pobjedu u trećem setu sa 21:25 za konačnih 0:3.

„Prvi poraz je iza nas, nažalost. Iako smo kretali s veoma dobrom igrom i dobrom razlikom poena, dešavale su se kardinalne greške i iznenađujući pad kod naših igračica. Nije gotovo, idemo dalje! Držimo još prvo mjesto na tabeli!”, saopćili su nakon poraza na zvaničnoj Facebook stranici ŽOK “Željezara” Zenica.

Porazom od drugoplasirane “Breze 1934” zeničke odbojkašice propustile su veliku šansu da na startu obezbijede vizu za Super ligu. Trenutno oba tima imaju isti omjer od 8:1 u pobjedama i sa 24 poena dijele prvo i drugo mjesto na tabeli. U narednom 10. kolu “Željezara” Zenica gostuje u Tomislavgradu kod ekipe “Delminium”.

Odbojkaški klub “Čelik-R” član Super lige u okviru 12. kola poražen je u Orašju sa  3:0. “Čelik-R” je na osmom mjestu tabele sa dvije pobjede i osam poraza i sa pet bodova.U narednom kolu “Čelik-R” će ugostiti Žepče.

 

Izvor: zenicainfo.ba