ODBRANA TITULE PRVAKA BiH U BICIKLIZMU: Zeničanin Vedad Karić u Mostaru odnio pobjedu

Vedad Karić, član biciklističkog kluba “Rotacija spin” iz Zenice odbranio je titulu prvaka BiH u biciklizmu. Na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u cestovnom biciklizmu, odnosno utrci “Hercegovina Classic”, održanoj 27. septembra u Mostaru, nastupilo je oko 100 biciklista iz 25 bh. gradova, a pobjedu u glavnoj, Elite kategoriji, odnio je Vedad Karić .

“Sigurno da mi ova pobjeda mnogo znači jer biti državni prvak nije mala stvar što mi daje satisfakciju za budući rad, i samim tim predstavlja novi izazov za mene u pomjeranju osobnih granica kad je u pitanju spremnost”, kazao je Karić.

Naveo je kako je pobjeđivao u svakoj utrci koju je vozio u Mostaru.

“S obzirom da sam u biciklizmu već 20 godina i samim stažom u ovom sportu osvajao sam mnoge titule, a moram spomenuti i to da sam svaku utrku na kojoj sam u Mostaru nastupio i dobio. Jednostavno volim voziti tu u ovom gradu. Svim mladima bih poručio da ostanu pozitivni i vjeruju u svoje snove, jer kad tad će se ispuniti”, izjavio je nakon odbrane titule prvaka BiH u biciklizmu Vedad Karić, član biciklističkog kluba “Rotacija spin” iz Zenice.

Za dvije sedmice u Žepču će se održati trka koja se boduje za Premijer ligu BiH i na kojoj će osim Vedada Karića nastupiti i ostali članovi biciklističkog kluba “Rotacija spin”.

Kruna ovogodišnje sezone za najboljeg bh. biciklistu Vedada Karića bit će nastup na Svjetskom prvenstvu u MTB maratonu koje će se održati 25. oktobra u Turskoj.

Izvor: zenicainfo.ba