Odlični rezultati i medalje KK “Čelik” na turniru u Tuzli

Tokom vikenda u Tuzli održan je jedan od najjačih turnira u regiji “Valentinovo Open” 2021.

Karate klub “Čelik” je više nego dobro otvorio novu sezonu, pa su osvojili 17 medalja, od toga četiri medalje u službenim kategorijama, 10 medalja u neslužbenim i tri učesničke medalje.

Najmlađi karatisti “Čelika” su u neslužbenim kategorijama osvojili prvo mjesto i najuspješniji su klub u konkurenciji od 89 klubova iz 10 zemalja. Među najuspješnijim takmičarima bili su: Faris Muračević sa dvije zlatne i jednom srebrenom medaljom, a bio je ujedno i jedan od najuspješnijih takmičara turnira.

Ena Tabak izborila je dvije zlatne medalje, Lana Zakić okititla se jednom zlatnom medaljom i nastavlja svoju dominaciju i u ovoj godini u katama kadetkinje. Ajdin Tarčin osvojio je jednu zlatnu medalju u katama, Emina Šaćirbegović srebrenu medalju – žene borbe U21 +68kg, Elma Tarčin srebro kate, Amar Tabak dvije bronze kate dječaci, Ismihana Garanović bronza kate, Adna Nadžaković bronza kate, Petra Perić bronza kate i Hana Nadžaković bronza kate.

U kategoriji seniorki, učestvovale su najbolje takmičarke BiH i regiona Džejna Džaferbegović je osvojila bronzu i novčanu nagradu od 100 KM.

 

Izvor: zenicainfo.ba