OKK Čelik danas u Areni dočekuje Igman

Nakon dva odigrana kola u A1 ligi košarkaši Čelika su na omjeru 1:1 u pobjedama i porazima. Pobjeda u duelu sa Bosnom vratila je samopouzdanje u tim.

Danas će Čelik u okviru 3. kola ugostiti ekipu Igman BU. Pobjeda u Sarajevu će dobiti na važnosti ako izabranici trenera Armela Mujakovića pobjede u današnjem meču.

„Pokazali smo da možemo da odigramo dobru utakmicu kada smo fokusirani na ono što se dogovorimo u svlačionici. Pobjedom protiv Bosne vratili smo poljuljano samopouzdanje koje smo izgubili nakon poraza u prvom kolu. Mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje. Bićemo kompletni i vjerujem da ćemo ponoviti dobru igru kao protiv Bosne. Moramo zatvoriti najbolje igrače Igmana, Tarčina i Topića, i pobjeda ne smije doći u pitanje“, izjavio je na press konferenciji trener Čelika, Armel Mujaković.

Atmosfera u timu je odlična, što su potvrdili košarkaši Anes Podojak, Namik Varupa i Vildan Hodžić.

„Atmosfera je veoma dobra u timu. Očekuje nas još jedna teška utakmica. Ako budemo igrali kao protiv Bosne, to jest našu igru, mislim da možemo ostvariti pobjedu. Pozvao bih sve navijače da dođu u što većem broju i da budu naš šesti igrač“, izjavio je Anes Podojak.

Utakmica OKK Čelik-Igman BU igra se danas u Areni Husejin Smajlović sa početkom u 18:30 sati.

U ostalim mečevima 3. kola A1 lige sastaju se: Bošnjak-Konjic, Travnik-Radnički, Gračanica-Bosna Royal, Gen –Turbina i Brčko-IBU Spartans.

 

Izvor: zenicainfo.ba