Olgun: Nisam znao sve, preuzimam odgovornost

Zenički ljubitelji nogometa i cjelokupna bh. i zenička sportska javnost odahnuli su nakon današnje press konferencije u Nogometnom klubu Čelik.

U svom obraćanju predstavnicima medija Aydin Olgun, predsjednik i vlasnik kluba prvo se izvinio svim Zeničanima, navijačima Robijašima, nogometnom savezu BiH i cjelokupnoj javnosti na posljednjim dešavanjima u nogometnom klubu Čelik.

Pri tome je naglasio sljedeće:

„Prije dolaska ovamo  prikupio sam mnogo dokumenata. Da sam znao šta se dešava došao bi ranije i ne bih dozvolio da se ovo desi. Ovdje sam ja predsjednik kluba i ja sam kriv, svu krivicu preuzimam na sebe. U petak sam podijelio plate a da sam znao za ovo, prvo bih uplatio dugovanja. Sva dugovanja koja smo imali su izmirena sa današnjim danom. U subotu ćemo igrati utakmicu protiv Zvijezde 09“, poručio je Aydin Olgun, predsjednik kluba.

Dugovanja su iznosila 94.878 KM. Olgun je takođe naglasio da je vlastitim sredstvima isplatio dugovanja prema igračima i bivšim članovima stručnog štaba.

Još jednom je istakao da ako postoje još neka neprikazana dugovanja da ih svi oni kojima se duguje mogu svoj dug potraživati do 1.decembra. U klub su stigla dvojica ljudi koji će u narednih desetak dana pregledati dokumentaciju i utvrditi stvarno stanje u klubu.

Za Aydina Olguna u narednom periodu prioriteti će biti sljedeći:

  • Utvrditi stvarno stanje obaveza prema poreznim organima, prema usposlenicima, dobavljačima, državnim organima.
  • Utvrđivanje kompletnog iznosa ličnih investicija u NK Čelik
  • Podnošenje prijava tužilaštvu za zaključivanje štetnih ugovora sa igračima,
  • Raspisivanje javnog poziva za izbor  i imenovanje pojedinih funkcija u klubu:sportskog direktora,izvršnog direktora, koordinatora omladinskih selekcija, tehničkog sekretara.
  • Nastaviti aktivnosti na izgradnji Akdemije

Olgun je danas izjavio da se puno stvari u klubu krilo.Takođe najavio je i sastanak sa gradonačelnikom grada Zneica Fuadom Kasumovićem.

Press konferenciji su prisustvovali kapiten Fenan Salčinović i šef stručnog štaba Slaviša Božičić

Danas je novinarima potvrđena informacija da se igračima duguju po dvije plate iz ove polusezone.

Epilog press konferencije sa nestrpljenjem je očekivalo i oko stotinjak navijača okupljenih ispred istočne tribine stadiona Bilino polje.

 

Izvor: zenicainfo.ba