Penjić: Želja mi je da Zenica napokon dobije svog evropskog prvaka u boksu

Kenan Penjić, sportsku karijeru počeo je prije 15 godina u Boks klubu Čelik, kod trenera Stanoja Gutića.

U amaterskom boksu nastupao je srednjoj kategoriji do 75 kilograma, gdje je postigao odlične rezultate. Čelična rukavica, državna prvenstva, međunarodni turniri i veliki broj osvojenih medalja i pehara u amaterskom boksu obilježili su sportsku karijeru Kenana Penjića. Prije tri godine okušao se u profesionalnom boksu. Prošle godine uprkos ograničenjima zbog covida 19, upisao je 4 profi meča i dvije promotivne borbe u super mild kategoriji 76 kilograma  UBF, bokserske asocijacije. Put do pojasa prvaka evrope u profi boksu je dug i težak. Uz kvalitetne pripreme zahtjeva i mnogo odricanja.

„Boks je specifičan što čovjek uloži dosta truda i odricanja ako želi uspjeh. Naprimjer ja umjesto da se družim sa svojim sinom i vrijeme provedem u porodici ja sam na treningu. Ako želim ostvariti uspjeh koji sam sebi zacrtao moram mnogo toga da se odrknem kako bi uspio. Želja mi je da Zenica napokon dobije svog evropskog prvaka u boksu“, izjavio je zeničanin Kenan Penjić.

U februaru ga očekuju dva meča koji vode do borbe za pojas prvaka evrope UBF asocijacije. Prvi meč na programu je 14. februara u Njemačkoj. Ako uspješno prođe naredne dvije prepreke, želja mu je da se meč za prvaka Evrope održi u zeničkoj Areni i da titulu proslavi pred domaćom publikom.

„Nadam se da će pobjediti u narednom meču. Možda ću morati da radim još jedan i da pobjedim meč kako bi se borio za pojas prvaka Evrope. U posljednjoj izjavi za jedne njemačke novine izrazio sam želju da se taj meč za prvaka Evrope održi u zeničkoj Areni. Ja se nadam da će mi pomoći ljudi sa pozicija vlasti i da ćemo napraviti pravi spektakl u našoj Areni“, optimista je bokser Kenan Penjić.

Na listi mogućih protivnika Kenana Penjića između ostalih su profi borci, Siarhej Huliakevich, Paata Varduashvili i Kilian Weck.

 

Izvor: zenicainfo.ba