Petev objavio spisak Zmajeva za Finsku i Ukrajinu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u novembru igra odlučujuće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacije naše zemlje će do kraja kvalifikacija odigrati još dvije utakmice, a obje će se igrati na Bilinom polju u Zenici.

Zmajevi će prvo 13. novembra od 15 sati igrati protiv selekcije Finske, dok samo tri dana kasnije na istom stadionu dočekujemo reprezentaciju Ukrajine. Iz ovih mečeva će nam najvjerovatnije biti dovoljna četiri boda kako bismo se plasirali u baraž.

Pred ove utakmice Ivaylo Petev je za danas zakazao press konferenciju i otkrio je spisak igrača na koje će računati u mečevima protiv Finske.

Naravno, najveća promjena u odnosu na prošli spisak je povratak Miralema Pjanića i Radeta Krunića koji su prošle mečeve propustili zbog povreda, ali će sada biti na raspolaganju Petevu.

Golmani: Ibrahim Šehić (Koyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli) i Kenan Pirić (Atromitos).

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Mateo Sušić (Cluj), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Ajdin Nukić (Tuzla City), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malme), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Siniša Saničanin (Partizan), Aleksandar Jovičić (Gorica), Adnan Kovačević (Ferencvaroš).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Elvis Sarić (Gorica), Miralem Pjanić (Besiktas), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard), Rade Krunić (Milan), Miroslav Stevanović (Servette), Almedin Ziljkić (Olimpija) i Adi Nalić (Malme), Sanjin Prcić (Strassbourg).

Napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Freiburg) i Smail Prevljak (Eupen).

Kao što smo već naveli meč protiv Finske igra se od 15 sati, dok se utakmica protiv selekcije Ukrajine igra od 20:45 sati.