PEZER I BORIĆ U POSJETI ŠTIĆENICIMA DOMA- PORODICE

 

Javnu ustanovu Dom- porodica Zenica danas su posjetili BH sportisti, bacač kugle Mesud Pezer i plivač Amar Borić. Oni su ovom prilikom uručili donaciju u vidu veš mašine, a mališanima su uručeni i pokloni. Posjeta Domu- porodici izazvala je emocije i kod sportista, jer se prvi put na ovaj način druže sa djecom.

Direktorica, Draženka Subašić izrazila je zadovoljstvo ovim gestom naših sportista i pozvala i druge da slijede ovaj primjer.

Bosna i Hercegovina je po mnogo čemu specifična zemlja pa i po tome da su sportisti došli da obraduju štićenike Doma- porodice sa vrijednom donacijom.

Ono što je bitnije od same donacije jeste njihova posjeta i vrijednosti koje oni promoviraju, a to je da su vrijednosti u smislu takmičenja i zalaganja da se postigne rezultat bitniji od onoga sto današnjica nudi, a to su razni poroci,-kazala je direktorica Draženka Subašić. Mesud Pezer je istakao da je mnogo sretan što je imao priliku družiti se s mališanima iz Doma i porodice. Zahvaljujem se svojim sponzorima što su mi omogučili da uručim ovu donaciju i da se družim sa djecom kako bi ih podržao da budu što bolji ljudi i kako bi sutra neko od njih mogao mene zamjeniti,- kazao je Pezer.