Pjanić: Sretan sam zbog kapitenske trake, dat ćemo sve od sebe

Nogometna reprezentacija BiH, narednih dana igra dva odlučujuća susreta u okviru kvalifikacija za Euro 2020. godine. Danas, u susretu 7. kola u Zenici dočekuje Finsku. Bit će ovo posljednja prilika da naša reprezentacija zadrži šanse za direktan plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Ukoliko pobijedimo, ostajemo u igri da se plasiramo na Euro kroz kvalifikacije, a ako odigramo neriješeno ili ako izgubimo, morat ćemo se uzdati u baraž Lige nacija.

Selektor Zmajeva Robert Prosinečki, vjeruje da će igrači dati sve od sebe i pobijediti Finsku.

„Nama samo pobjeda znači. Oni s bodom ili pobjedom su na Evropskom prvenstvu. Mi nemamo šta drugo nego dati sve od sebe i pobijediti. Uz podršku navijača, možemo pobijediti Finsku”, kazao je na press konferenciji Prosinečki.

U odsustvu Edina Džeke, kapitensku traku nosit će veznjak Juventusa, Miralem Pjanić.

„Nama je potrebno da se cijela reprezentacije od prve do zadnje minute bori. Sigurno je da ću dati sve od sebe, nadam se da ćemo svi biti na nivou, svi složni i tada ćemo doći do željenog rezultata”, izjavio je Pjanić.

Pjanić je rekao da mu je veliko zadovoljstvo što će po prvi put biti kapiten reprezentacije svoje zemlje, da mu je stalo da naš nacionalni tim ima dobre rezultate i da se plasira na velika takmičenja.

Utakmica BiH-Finska igra se danas od 18 sati na Bilinom polju. Sudit će Slovak Ivan Kružilak.

 

Izvor: zenicainfo.ba