Pobjedom protiv Fortune nogometaši Čelika obezbijedili titulu jesenjeg prvaka u Kantonalnoj ligi

Pobjedom u 8. kolu sa 3:0 protiv Fortune, nogometaši Čelika, obezbijedili su titulu jesenjeg prvaka u Kantonalnoj ligi.

Trostruki strijelac u ovom meču bio je Selim Žuna, a Borac je na domaćem terenu također sa 0:3 poražen od Žepča 1919, dok je Sporting u gostima izgubio u Novom Šeheru sa 3:0. Istim rezultatom slavio je Napredak u susretu sa Proleterom. Susret Vareš-Nemila nije odigran zbog smrtnog slučaja u ekipi Nemile, a utakmica će biti odigrana 25. oktobra.

Kolo prije kraja jesenjeg dijela lige “Čelik” je prvi sa 24 poena, drugo je Žepče 1919 sa 21 bodom, dok je na trećem mjestu Novi Šeher sa 16. Slijedi Napredak sa 13, dok su Vareš i Borac sakupili po 10 poena. Sedma je Fortuna koja ima osam, a Nemila sedam poena. Proleter je deveti sa tri, a Sporting posljednji sa jednim poenom.

Naredno 9. kolo na programu je 17. i 18. oktobra u kojem se sastaju: Sporting-Čelik, Fortuna-Proleter, Nemila-Borac, Žepče-Novi Šeher i Napredak-Vareš.

Uporedo sa završetkom prvog dijela takmičenja u Nogometnom savezu Zeničko-dobojskog kantona za 16. oktobar zakazana je sjednica Izvršnog odbora. Istoga dana od 16 sati u hotelu Zenica održat će se i redovna sjednica Skupštine nogometnog saveza ZDK.

Na dnevnom redu između ostalog je Izvještaj o radu Saveza i ostvarenim prihodima i rashodima Saveza za 2019. godinu, kao i plan aktivnosti za 2020. godinu i izmjene Statuta saveza.

 

Izvor: zenicainfo.ba