Prednovogodišnji prijem za igrače i upravu RK Čelika i nagrade najboljim

Predsjednik Rukometnog kluba Čelik Pane Škrbić priredio je tradicionalni prednovogodišnji prijem za igrače i Upravu kluba, a petorici najboljih igrača u ovoj godini je uručio godišnja priznanja ”Srce Čelika”, te im uručio i prigodne poklone.

Svi učesnici ovog prijema su uvjereni da RK Čelik na kraju sezone zasigurno ide u Premijer ligu BiH.

Rekonstrukcija Uprave i Stručnog štaba

Nakon što je svim igračima i članovima Uprave čestitao božićne i novogodišnje praznike, predsjednik Škrbić se osvrnuo na trenutke aktivnosti u klubu koje trebaju da obezbijede RK Čeliku ne samo da uđe u Premijer ligu BiH, već i da postane stabilan premijerligaš i ide u Evropu: ”Naredno prvenstvo u Prvoj ligi Federacije BiH počinje 28. februara, a naše pripreme odmah, s tim da od 20. januara imamo one žestoke, završne. U pripremi za ozbiljan start za Premijer ligu BiH mi smo čvrsto odlučili da već sada ojačamo upravljačku strukturu i stručni štab Čelika. Širom smo otvorili vrata za sve dobronamjerne ljude koji žele, mogu i hoće da guraju točak RK Čelika naprijed. Očekujemo prijedloge kandidata za sve funkcije – od predsjednika, sekretara, direktora kluba, do administracije, članova Stručnog štaba… Cilj je da stvorimo još jači Upravni odbor, Stručni štab, marketing i administraciju Kluba. Veliki značaj ćemo posvetiti i našoj školi rukometa. Cilj je da u 2021. godni imamo 100 polaznika Škole”, istakao je Škrbić.

Obećanjima gradonačelnika vjerujemo

Na prijemu Čelikovaca je rečeno da je nacrt finansijskog plana kluba za 2021. godinu već usvojen na Upravnom odboru.

“U 2021. godinu, sa aspekta finansija, ulazimo sa puno optimizma, jer nam je gradonačelnik Fuad Kasumović na prijemu delegacije kluba u Gradskoj upravi čvrsto obećao da će podržati ulazak RK Čelika u Premijer ligu BiH! Mi mu vjerujemo, a i sami maksimalno radimo na dogovorima sa novim sponzorima Kluba”, istakao je Pane Škrbić.

Dobra je vijest da niko od igrača ne napušta Klub. Jedino je golman tima Riad Polić već otišao u premijerligašku ekipu Iskru iz Bugojna, iz finansijskih razloga, jer je tamo dobio tri puta veću platu nego u Čeliku, uz čvrsto obećanje da će se na ljeto vratiti u, kako kaže ”svoj klub Čelik, koga najviše voli”.

Priznanja i ”Srce Čelika” za najbolje Čelikovce

Na kraju tradicionalnog susreta predsjednika kluba i igrača Čelika uručena su visoka klupska priznanja igračima, ”Srce Čelika”.

  • Slavenu Šijakoviću je uručeno priznanje Najbolji igrač Čelika u 2020. godini,
  • Priznanje Dugogodišnji lider Čelika i igrač prethodne sezone je Aldin Begagić,
  • Priznanje Najveće pojačanje Čelika u 2020. godini pod nazivom ”Velemajstor rukometa” je pripalo Mirzi Dervenčiću,
  • Veliko pojačanje Čelika u 2020. godini pod nazivom Najbolji mladi igrač Čelika u polusezoni 2020. godine je Ante Dragičević, a
  • Najveća nada i najperspektivniji rukometaš Čelika je Adi Mešinović.

Humanost Čelikovaca na djelu

Na kraju susreta igrača i članova Uprave Čelika sa predsjednikom Kluba Škrbićem jednoglasno je prihvaćen prijedlog člana Udruženja ”SRCE za djecu oboljelih od raka” Jasmina Hadžića Blicka i svi prisutni su kupili maske Udruženja kao gest pomoći radu ovog Udruženja.

“To je najmanje što možemo učiniti za tu dragu djecu! Tu je najmanje 150 porodica čija su djeca oboljela od raka i brinu o toj djeci. Hvala im, želimo djeci od srca ozdravljenje! Ovaj gest je najmanje što možemo učiniti za njih”, rekao je u ime igrača prvotimac i zamjenik kapitena Čelika Danijel Jurić.

RK Čelik