Predsjednik RK Čelik kod gradonačelnika Zenice

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je u svom kabinetu predsjednika Rukometnog kluba Čelik i zadržao se s njim u dužem razgovoru. Tema je bila: stanje, planovi i budućnost RK Čelika.

Konstatovano je da je u jesenjem dijelu prvenstva ekipa RK Čelika, kao drugoplasirana ekipa Prve federalne lige u rukometu BiH – Grupa Sjever, imala sve pobjede i samo jednu izgubljenu utakmicu u prvenstvu, te je tako najbolja ekipa jeseni u Zenici od svih timskih sportova u ovom gradu.

”RK Čelik ima odličan i dobro organizovan Klub, ima odličnu i talentovanu ekipu sastavljenu gotovo isključivo od zeničke djece i ima velike šanse da se već ove godine plasira u Premijer ligu”, rekao je Fuad Kasumović i dodao:

”Ja, kao gradonačelnik, i Gradska uprava ćemo RK Čeliku u toj nakani dati punu podršku.”

Na sastanku je konstatovano da je u protekloj godini budžet Kluba iznosio oko 105 hiljada KM, od čega je svega 17,5 hiljada KM ostvareno iz budžeta Grada (i to samo u prvom polugodištu), a sva ostala sredstva je obezbijedio sam Klub.

Iako ima veoma mladu i uigranu ekipu koju predvodi najmlađi kapiten izmedju svih seniorskih timova u BiH – Faris Mrako (20), Uprava kluba namjerava, na prijedlog Stručnog štaba, pojačati tim sa još dva iskusna igrača, o čemu je takođe informisan gradonačelnik Fuad Kasumović, koji je dao podršku takvom opredjeljenju kluba.

”Transfer iskusnog Mirze Dervenčića, rođenog Zeničanina, i njegov povratak u matični klub RK Čelik, (u posljednjoj sezoni je nastupao za RK Krivaju iz Zavidovića) je već gotova stvar, a radi se na još jednom pojačanju”, obavijestio je Pane Škrbić gradonačelnika Kasumovića.

Ove godine Rukometni klub Čelik obilježava 70 godina postojanja, o čemu je Škrbić takođe informisao gradonačelnika.

”Imamo namjeru i plan da organizujemo najveći rukometni turnir (Zaim Kobilica) ikada održan u ovom gradu, pa i regionu. Već smo poslali pozivnice za učešće šampionskim ekipama iz regiona – prošlogodišnjem učesniku RK Umagu iz Hrvatske, RK Zagrebu, RK Crvenoj zvezdi iz Beograda, Vardaru iz Skoplja, Rudaru iz Velenja (Slovenija) i još nekim klubovima”, rekao je Škrbić.

Gradonačelnik Kasumović je načelno podržao program obilježavanja 70-godišnjice RK Čelika i obećao da će Gradska uprava značajno podržati ovaj projekat odnosno kompletan program obilježavanja jubileja RK Čelika.

Razgovarano je i o drugim aktuelnim pitanjima u RK Čeliku, kao i o pripremama tima van Zenice koje treba da uslijede krajem ovog mjeseca.

U Klubu su ovih dana u toku trenizi dva puta sedmično, što se od struke tretira kao ”aktivni odmor igrača”. Svakodnevne pripreme će započeti 20. januara, a žešće pripreme van Zenice 29. januara.

RK Čelik