Pripreme u Zenici: Ženska A nogometna reprezentacija BiH putuje u Gruziju

Već treći dan ženska A nogometna reprezentacija BiH priprema se u Trening centru u Zenici za posljednju kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2021. godine, protiv selekcije Gruzije. Za naredni susret stručni štab ne može računati na Milenu Nikolić, a na početku kvalifikacija naše najbolje nogometašice savladale su Gruziju sa visokih 7:1.

„Mislim da sve ovisi o nama i pristupu toj utakmici, imamo vjetar u leđa radi dobrih kvalifikacija i velikog broja bodova. Želimo i u ovoj utakmici ostvariti maksimalan rezultat i još tri boda donijeti, pa da imamo najveći broj bodova kako igramo u kvalifikacijama“, izjavio je Ivan Kvesić, član stručnog štaba A nogometne reprezentacije BiH.

Ivan Kvesić

Naša reprezentacija u grupi B kvalifikacija trenutno je na trećem mjestu sa 15 poena i bez šansi su za plasman na Euro, ali imaju priliku da osvoje do sada najveći broj bodova u kvalifikacijama.

„Kvalifikacije su realno dobro prošle, počele smo sa pobjedama. Očekivali smo protiv Italije i Danske da ne možemo puno jer su te selekcije favoriti, ali Izrael, Malta, sada Gruzija. Mi smo očekivali pobjede protiv takvih ekipa i na kraju se to ostvarilo, a protiv Gruzije zaista želimo pobjedu“, izjavila je reprezentativka Melisa Hasanbegović.

Melisa Hasanbegović

Naše najbolje nogometašice će se u Zenici spremati do 28. novembra kad putuju za Gruziju. Utakmica je na programu 1. decembra u Tbilisiju.

 

Izvor: zenicainfo.ba