Prosinečki: Motivacije protiv Italije nam neće nedostajati

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Zenici, gdje će se pripremati za posljednja dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Zmajevi su izgubili sve šanse da se kroz kvalifikacije domognu plasmana na EURO, ali će utakmice protiv Italije (15. novembra) i Lihtenštajna (18. novembar) biti prilika da selektor Robert Prosinečki isproba određene zamisli pred play-off Lige nacija, koji će nam biti jedina prilika da se domognemo završne smotre najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

U petak nam ne treba velika motivacija, posebno jer se igra s Italijom i mislim da će to dobro uraditi”. Sigurno je da ćemo igrati dobru utakmicu kako smo igrali i u Torinu. Igrati će manje više igrači o kojima razmišljam za baraž naredne godine. Imamo dosta prostora pa ćemo testirati”, izjavio je na press konferenciji selektor Robert Prosinečki.

Debitant u reprezentaciji je Haris Hajradinović rekao je.

Kao i svaki fudbaler, sanjao sam poziv u A reprezentaciju od malih nogu. Ovo je ostvarenje sna kao i za svakog igrača. Italiju očekujemo u Zenici, bit će teška utakmica, a na selektoru je da odabere prvih 11. Mi svi moramo biti spremni da s klupe uđemo i budemo spremni”, izjavio je Hajradinović.

Na okupljanje je stigao i Amer Gojak, ali neće nastupati zbog povrede.

 

Izvor: zenicainfo.ba