Prva ovogodišnja utakmica za košarkaše Čelika, debi trenera Pandže

Prvu utakmicu u novoj 2020. godini košarkaški Čelika igraju u srijedu 8. januara. U Areni Husejin Smajlović u okviru finala Kup-A ZDK-a ugostiće ekipu Kaknja. Biće to ujedno i debi na klupi novog trenera Zeničana Josipa Pandže.

„Očekuje nas ozbiljna utakmica. Ozbiljan protivnik koji je u rangu iznad nas. To je test za nas. Oni ostvaruju dobre rezultate i dobro su pripremljeni. Dva nova igrača su sa nama, Muratović i Maksimović. Ja želim da se što prije uklope u ekipu. Idemo muški da igramo protiv jakog protivnika. Moramo pružiti jak otpor, respektujemo ekipu Kaknja. Nadam se dobroj predstavi i popunjenoj Areni“, izjavio je na današnjoj press konferenciji Josip Pandža, trener OKK Čelik.

Pandža je naglasio da je veoma zadovoljan zalaganjem igrača na treninzima i prijemom. U planu je da se trenažni proces podigne na viši nivo.

Dolaskom dvojice košarkaša Nebojše Maksimovića i Nedžada Muratovića u Čeliku je popunjen roster za narednu polusezonu.

„Očekuje nas teška utakmica protiv Kaknja. Na nama je da damo sve od sebe i nećemo se predati. Vjerujem da možemo da pobjedimo. Drago mi je što sam došao u ekipu koja sigurno ima najbolje uslove za rad u BiH“, izjavio je Nedžad Muratović.

Zbog Božićnih blagdana press konferenciji nije prisustvovao Nebojša Maksimović.

Poruku navijačima Čelika uputio je Ranko Križanović: “Kada je u pitanju ova utakmica, imali smo slobodno četiri dana. Sada radimo dva puta dnevno. Atmosfera je odlična. Molim navijače za strpljenje. Pojačali smo se sa dva dobra igrača. Dobro znamo sve momke u Kaknju. Mi se nećemo predati tražit ćemo svoju šansu. Uz pomoć navijača možemo doći do pobjede i prolaza u naredni krug Kup-a“, izjavio je između ostalog Ranko Križanović.

Utakmica Čelik-Kakanj igra se sutra 8. januara u Areni Husejin Smajlović sa početkom u 19 sati.

 

Izvor: zenicainfo.ba