Prvi dio Prve rukometne lige Federacije BiH završava utakmicama 11. kola

Prvi dio sezone u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH završava se utakmicama 11. kola koje se igraju 5. decembra.

Rukometaši Čelika u odličnoj seriji 9:1 u pobjedama privode kraju jesenji dio takmičenja. U zaostatku su tri boda iza vodećeg Gradačca 1954. U posljednjem nastupu na domaćem parketu ekipa trenera Seldina Rizvanovića ugostit će pretposljednje plasiranu ekipu Krajine iz Cazina. Sve drugo osim pobjede rukometaša Čelika bilo bi iznenađenje.

Vodeći Gradačac također igra na domaćem terenu protiv Travnika i favorit je u ovoj utakmici. Čelik će prvi dio federalne lige završiti na drugoj poziciji, sa koje će na proljeće kako su najavili iz stručnog štaba i uprave krenuti ka vrhu i osvajanju prvog mjesta koje ih vodi u Premijer ligu. Susret Čelik-Krajina igra se 5. decembra u Areni od 15 sati.

Mlađi zenički ligaš u posljednjem kolu gostuje kod četvrtoplasiranog Jajca. Ekipa trenera Vladimira Zeljke bit će kompletna i kako nam je potvrdio trener Zeljko idu na pobjedu. Bez obzira na ishod susreta Čelik Junior će polusezonu završiti na trećem mjestu. Trenutno imaju 21 poen i bolju gol razliku od Jajca. Utakmica u Jajcu igra se 5. decembra od 18 sati.

U mlađem ligašu nakon 11. kola nastavljaju pripreme za memorijalni turnir u Tešnju koji je na programu 13. decembra, a već su počeli i pripreme za Turnir prijateljstva koji će se održati 9. i 10. januara.

Ove godine zbog pandemije Covid 19 izostat će učešće ekipa iz regiona, a učestvovat će samo domaći timovi i to u četiri kategorije dječaka i jedne kategorije za djevojčice.

 

Izvor: zenicainfo.ba