Rafteri SRK Bosna Zenica osvojili 9. mjesto na Evropskom prvenstvu u Banja Luci

Od 02. do 07. jula 2019. godine, u Banja Luci je održano Evropsko prvenstvo u raftingu „Banja Luka Vrbas 2019“, na kome su učestvovali i rafteri SRK Bosna iz Zenice kao 2. tim BiH reprezentacije.

Rafteri su se takmičili u disciplinama sprint, H2H, slalom i spust u kategorijama U 19, U 23, Open i Masters. Na ovom prvenstvu je učestvovalo ukupno 37 timova iz 13 evropskih zemalja, u četiri uzrasne kategorije.

Snagu i umijeće na bukovima Vrbasa odmjerili su timovi iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Rumunije, Slovenije, Srbije, Njemačke, Austrije, Mađarske, Velike Britanije, Rusije, Letonije i domaćina BiH.

Iz BiH su nastupili timovi RK Dajak klub R6 iz Banja Luke i SRK Bosna iz Zenice. SRK Bosna iz Zenice na ovom Evropskom prvenstvu nastupila je sa muškom seniorskom ekipom R-6 u sastavu: Dajan Vinovčić (cap), Sanjin Smriko, Jasmin Dizdarević, Bojan Alić, Mustafa Bisić, Zoran Kuljić i Mirza Talić. Rafteri zeničke Bosne su u ukupnom poretku u svim disciplinama osvojili 9. mjesto u Evropi sto je veoma dobar rezultat. Imajući u vidu veoma jaku konkurenciju i učešće najboljih Evropskih klubova na ovom rafting takmičenju, kao i loše uslove za pripreme naših takmičara, ostvareni su dobri rezultati.

U narednom periodu SRK Bosna nastavlja aktivno na pripremama u ronjenju, veslanju i plivanju koje će se realizovati u Neumu od 08. – 12. 07. 2019. godine.

Izvor: zenicainfo.ba