Raspisan javni poziv za prijavu za dodjelu sredstava za sport u Zenici

Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Grada Zenice, raspisala je krajem decembra javni poziv za dostavljanje prijava za dodjelu sredstava za sport iz Budžeta grada za 2020. godinu.

“Bez obzira što nije usvojen Budžet Grada, odlučili smo ranije pokrenuti aktivnosti po javnom pozivu kako bi na vrijeme okončali potrebne procedure i kada ključni dokument bude usvojen otpočeti sa realizacijom sredstava”, ukazala je Sumea Mujkanović, pomoćnica gradonačelnika za ovu oblast.

Javni poziv namijenjen je za sportske klubove, sportiste pojedince, klubove koji okupljaju osobe sa invaliditetom, kao i sportske saveze.

“I ove godine podržat ćemo redovne aktivnosti sportskih klubova,manifestacije, trenažni proces u saradnji sa Javnim preduzećem za upravljanje i održavanje sportskih objekata, kao i istaknute sportiste pojedince po određenim zahtjevima”, ukazala je Mujkanović.

U toku trajanja javnog poziva bit će formirana Komisija, koja će pripremiti kriterije i na osnovu njih će biti dodjeljivana sredstva.

Javni poziv otvoren je 15 dana od dana objavljivanja, ali će biti produžen nekoliko dana zbog novogodišnjih praznika i dana vikenda koji se ne računaju.

U Budžetu Grada Zenica za 2020. godinu, planirani transfer za sport je na iznosu od 850.000 maraka.

 

Izvor: zenicainfo.ba