RK Čelik: Osam prijava za turnir “Zaim Kobilica”

Međunarodni memorijalni rukometni turnir Zaim Kobilica u organizaciji Rukometnog kluba Čelik održaće se od 20. do 22. avgusta. Na adresu organizatora pristiglo je 8 prijava.

Krajnji rok za prijavu je 27. juli nakon čega će biti poznat konačan spisak učesnika turnira. Gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića o pripremema za ovu manifestaciju upoznao je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik. Kako je dogovoreno na sastanku kod gradonačelnika, generalni pokrovitelj ovogodišnjeg turnira će biti Gradska uprava i gradonačelnik Zenice.

Na sastanku je predsjednik RK Čelika upoznao Gradonačelnika i o ukupnom stanju u Klubu, o igračkom kadru, jačanju Upravnog odbora RK Čelika i o širenju Škole rukometa u okviru ovog kluba, što je jedan od velikih prioriteta.

Ahmet Kačamaković i Eldar Zukić iz škole rukometa će biti priključeni treninzima prvog tima. Školu rukometa Čelika ubuduće će voditi profesor Seldin Rizvanović i tim mladih stručnjaka, što govori o odlučnosti Uprave Kluba da se potpuno posveti tom segmentu rada. Gradonačelnik Fuad Kasumović je u ime Gradske uprave obećao RK Čeliku punu podršku u daljem radu i jačanju ovog kluba koji ima tradiciju od 71 godine postojanja.

Na kraju, u saopštenju RK Čelika se navodi da završni dio priprema za novu prvenstvenu sezonu ovaj klub započinje 4. augusta u gradskoj Areni Zenica.