RK Čelik pobijedio RK Bosnu u Sarajevu

Utakmica RK Bosna – RK Čelik igrana u Sportskoj dvorani Mojmilo u Sarajevu. Rezultat 34:40 (16.15).

U Sarajevu je odigrana prijateljska utakmica između dva dobra suparnika koji pretenduju na prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH – RK Bosne (Sarajevo), koja juriša na prvo mjesto u Ligi Jug, i RK Čelika, najozbiljnijeg kandidata za prvo mjesto u Ligi Sjever.

Za obje ekipe ovo je bila generalna proba za nastavak prvenstva u ligaškom takmičenju koje započinje narednog vikenda. Zajedničko za obje ekipe je i to što su i RK Bosna i RK Čelik slobodni u prvom prvenstvenom kolu i prve utakmice u nastavku igraju tek 7.marta.

Inače, bila je to vrlo zanimljiva, snažna, borbena, na momente brza i dinamična utakmica dva jaka protivnika koji su i u Premijer ligi BiH uvijek bili veliki suparnici. RK Bosna je bila za nijansu uspješnija u prvom poluvremenu (16:15 za domaćine), a RK Čelik je bio mnogo jači u drugom poluvrevemu. Na kraju: zaslužena pobjeda RK Čelika rezultatom 40:34.

Najviše golova za Bosnu su postigli mladi vižljasti Amar Korkarić, juniorski reprezentivac BiH sa datih 8 golova, dok su Sanjin Božić i Keno Hodžić pridodali po 5 golova.

Kod RK Čelika najbolji strijelac je bio Danijel Jurić sa 7 golova, Edvin Begović i Edin Gušić su postigli po 6 golova, a Faris Mrako i Slaven Šijaković su dali po 4 gola.
Po 3 gola su postigla 3 igrača: Zlatko Isaković, Adnan Sumbuljević i Franjo Duđak.

U ovoj utakmici trener Seldin Rizvanović je pružio šansu svim igračima, pa su se u listu strijalaca upisala i solidna mlada krila Amel Omerspahić i Adi Mešanović (postigli po 2 gola). I sva tri golmana RK Čelika su imali svoje šanse u ovoj utakmici (Haris Muhić, Đenan Hodžić i Muamer Kaljić).

Iz zdravstvenih razloga nije nastupio ponajbolji igrač Čelika Aldin Begagić koji će naredne sedmice biti spreman za nastavak prvenstvene sezone.

U prvom kolu proljetnog dijela prvenstva RK Čelik je slobodan, a u drugom, 7. marta, putuje u Sanski Most, gdje im je domaćin ekipa Sana 7.

”Zadovoljan sam ovom ”generalkom”. Vidjeli smo gdje i šta trebamo popraviti. RK Bosna je bila odličan protivnik i način da to provjerimo”, kazao je trener Seldin Rizvanović.

RK Čelik