RK Čelik riješio pitanje prvog golmana ugovorom sa Mevludinom Čehajićem

Mevludin Čehajić, dvadesetpetogodišnji golman RK Kaknja, novi je član Rukometnog kluba Čelik. On je potpisao ugovor sa zeničkim klubom na četiri godine, a o svom dosadašnjem klubu i RK Kaknju ima samo riječi hvale.

”U Rukometnom klubu Kakanj proveo sam devet divnih godina. Tu sam ostvario svoje prve rukometne korake, prošao sve selekcije kakanjske Omladinske rukometne škole – od pionira, kadeta i juniora do seniorske ekipe. Već sedam godina sam u prvom timu RK Kaknja. Bio sam prvi golman Kaknja i u Prvoj ligi Federacije i u Premijer ligi BiH. Za Kakanj i moj dosadašnji klub me vežu samo lijepe uspomene i iskustva. Tu imam ogroman broj prijatelja, od sjajnog čovjeka i kapitena, mog prijatelja Admira Bjelopoljaka, do svih igrača i trenera Nedžada Zaimovića, kome takođe mnogo dugujem. Međutim, došao je trenutak za moj odlazak u drugi klub. RK Čelik je odavno moja želja i sretan sam da karijeru nastavljam baš u velikom klubu, što RK Čelik uistinu jeste”, izjavio je Mevludin Čehajić.

Predsjednik RK Čelika Pane Škrbić ne krije zadovoljstvo zbog ovog transfera.

”Iznenada se u Klubu pojavio problem golmana, jer je naš golman Adi Delalić dobio posao u Sarajevu i zbog radnog vremena u smjenama je gotovo nemoguće obezbijediti stalne dolaske na treninge u Zenicu. Pitanje golmana smatramo izuzetno značajnim a da bi zavisili od (ne)mogućnosti dolazaka na treninge i utakmice. Zato sam presretan da smo dogovorili angažman sa Mevludinom Čehajićem, jednim od najboljih golmana Prve lige Federacije BiH, pa i šire, sa iskustvom u Premijer ligi BiH. Želim Mevludinu Čehajiću dobrošlicu u RK Čelik!”, ističe Škrbić.

Inače, Mevludin Čehajić je prošao sve selekcije u RK Kaknju i bio prvi golman u reprezentativnim selekcijama BiH: U 18, U 19, U 20 i U 21. Iako je imao više ponuda premijerligaških klubova, odlučio se za RK Čelik, jer kako kaže…

”Privukla me odlična organizacija RK Čelika, Kluba sa bogatom historijom od 71 godine postojanja, Kluba koji ima odlične uslove i rad sa igračima, ima zdrave ambicije za napredovanje. Poznajem većinu momaka u Čeliku i znam da su prava ”raja”, da je atmosfera u klubu odlična. Sve to me privuklo da potpišem saradnju sa RK Čelikom”, rekao je Čehajić.

Inače, RK Čelik su nakon prethodnog prvenstva napustila tri igrača, Slaven Šijaković, Samir Korjenić i Haris Muhić (sva tri otišla u premijerligaške ekipe – RK Gradačac, RK Bosna Sarajevo i RK Krivaja). Zato Uprava kluba sada nastoji da popuni te tri upražnjene pozicije.

Sa Mevludinom Čehajićem već je popunjena prva upražnjena pozicija golmana, a traga se za još dva igrača na bekovskim pozicijama.