Rukomet: Odlični rezultati oba zenička ligaša u 2. kolu Federalne lige

Odličan učinak imala su oba zenička ligaša u 2. kolu Federalne lige, grupa Sjever. Rukometaši Čelika odigrali su odličnu utakmicu protiv ekipe Kaknja, a izabranici trenera Seldina Rizvanovića pobijedili su 34:21.

Čelik je odlično otvorio utakmicu zabilježivši gol razliku od 10 golova kod rezultata 18:8 za domaće. Pred kraj utakmice trener Rizvanović u igru je uveo i ostale igrače sa klupe. Kod Kaknja Gavrić je bio najefikasniji sa pet dok je Čamdžić upisao četiri gola. Kod Čelika golman Polić upisao je 11 odbrana, Šijaković je postigao sedam, a Gušić devet pogodaka.

Drugi zenički ligaš Čelik Junior slavio je u gostima kod Rudara u Banovićima sa 21:27. U timu trenera Vladimira Zeljke posebno su se istakli: Šabanović, Ajanović, Kobilica i golman Ajdin Tufekčić.

U ostalim mečevima 2. kola postignuti su sljedeći rezultati: Bosna TS-Jajce 34.33, Gradačac-Žepče 41:30, Sana 7-Travnik 32:36 i Krajina-Donji Vakuf 30:38. Nakon drugog  Čelik, Gradačac, Bosna TS i Travnik imaju po šest bodova. Čelik Junior je sedmi sa tri poena.

U narednom 3. kolu Čelik gostuje u Travniku, dok Čelik Junior igra sa Sanom 7.

 

Izvor: zenicainfo.ba