Rukometaši Čelika u nedjelju gostuju u Žepču

Rukometaši Čelika u nedjelju, 25. oktobra, gostuju u Žepču gdje, kako kažu, idu po novu, petu prvenstvenu pobjedu u nizu ove sezone.

“RK Žepče je u igri protiv našeg tima uvijek bio žilav i težak protivnik. Tako će biti i u nedjelju, u Sportskoj dvorani u Žepču, ali bez obzira na jačinu domaćina – mi bodove donosimo u Zenicu! Biće to naša peta pobjeda u nizu i tako napredujemo ka tituli prvaka Prve lige FBiH u ovom prvenstvu”, kategoričan je Faris Mrako, kapiten RK Čelika.

U nedjelju RK Čelik u Žepče putuje bez jednog od najboljih igrača u prva četiri prvenstvena kola – krila Edina Gušića, koji je u posljednjoj utakmici dobio udarac i napuknuće stomačnog mišića, što je konstatovao izvanredni dr. Meho Kovačević.

Ekipa RK Čelika u Žepče putuje u sljedećem sastavu:

Danijel Jurić, Faris Mrako, Adi Mešinović, Jasmin Omerović, Mirza Dervenčić, Adnan Sumbuljević, Admir Kišić, Harun Alihodžić, Dženan Hodžić, Aldin Begagić, Slaven Šijaković, Haris Mehić, Mirsad Čelenka, Riad Polić, Mario Filipović i Ante Dragičević.

Na kraju valja naglasiti da sa prvim timom RK Čelika u Žepče putuju i dvije selekcije omladinske škole rukometa RK Čelika, koje će se u okviru omladinskog prvenstva sastati sa mladom ekipom RK Žepča.

 

RK Čelik