Rukometaši “Čelika” započeli operaciju simboličnog naziva “Put za Premijer ligu BiH“

Rukometaši “Čelika” sinoć su započeli operaciju simboličnog naziva “Put za Premijer ligu BiH“.

Šef stručnog štaba Seldin Rizvanović održao je prvi trening sa ekipom, a u narednom periodu radit će svakodnevno, te su u planu i kraće bazne pripreme. Zvaničan start drugog dijela Prve rukometne lige Federacije BiH je 27. februara kada će “Čelik” ugostiti ekipu “Donjeg Vakufa”. Prije toga generalna proba je 13. februara u kupu BiH gdje u Tuzli igraju protiv premijer ligaša “Slobode”.

“Zvanično smo počeli pripreme 20. januara i radit ćemo po jedan trening. Od iduće sedmice radit ćemo dva puta dnevno, a u planu su i mini bazne pripreme na obližnjoj planini. Prva utakmica nam je kup sa “Slobodom” i naravno nismo birali protivnika. “Sloboda” igra dobar i brz rukomet, a većina igrača su pravi profesionalci, što kod nas nije slučaj“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba RK “Čelik”.

Seldin Rizvanović

Kostur ekipe u nastavku prvenstva se neće bitnije mijenjati, jedino je golman Rijad Polić već napustio ekipu i otišao u “Iskru” iz Bugojna, a “Čelik” je ostao sa dva golmana.

„Minimalne su izmjene, a zadnjih godina smo nastojali održati kostur ekipe, zato dok se igrači naviknu jedni na druge prođe po nekoliko kola. Došlo je do male izmjene na poziciji desnog krila, Admir Kišić se vratio u rodni Lukavac, a na njegovo mjesto došao je naš igrač Edvin Begović. On će dijeliti poziciju sa Antom Dragičevićem, desnog krila i desnog beka, a u pregovorima smo sa tri beka i nismo se još odlučili koga ćemo dovesti“, naglasio je Seldin Rizvanović.

U nastavak lige “Čelik” ulazi sa druge pozicije na tabeli sa 30 bodova i sa tri boda manje od vodećeg “Gradačca 1954”. Zenički ligaš ima omjer od 10:1 u pobjedama  što otvara put u borbi za vrh tabele i plasman u Premijer ligu.

 

 „Sve nade polažemo u domaću utakmicu sa “Gradačcom”, ona je najbitnija i mislim da neće biti problema sa ostalim ekipama. Ove godine su nam najbolje šanse za ulazak u Premijer ligu, imamo minimalan poraz iz Gradačca i oni nam dolaze u goste. Možda se do te utakmice i publika vrati na tribine, a ja moram naglasiti da to možemo uraditi jedino uz pomoć Gradske uprave i sponzora“, optimista je Seldin Rizvanović.

 

Izvor: zenicainfo.ba