Srđan Gavrić pojačao redove OKK Čelik

Košarkaški Čelika među prvima u našoj državi krenuli su sa pripremama za narednu sezonu. Šef stručnog štaba Josip Pandža još 19. maja održao je prvi trening sa ekipom.

Uprava je uspjela sačuvati kostur tima od prošle sezone. Da imaju ozbiljne namjere u predstojećoj sezoni u zeničkom ligašu su najavili dovođenjem pojačanja. Na zvaničnoj facebook stranici košarkaškog kluba Čelik potvrđen je dolazak bivšeg igrača bosanskohercegovačkog premijerligaša, Mladoti iz Mrkonjić Grada, Srđana Gavrića. Ovaj  25-godišnji igrač do sada je nastupao u Zvorniku, Radniku i Mladosti.

U prvom obraćanju navijačima kluba Srđan je poručio: “Drago mi je što sam potpisao ugovor sa Čelikom i što dolazim u grad kao što je Zenica. Čelik je jedan od klubova sa najvećom tradicijom u BiH i sigurno najperspektivnijim trenerom, zbog toga sam se brzo odlučio da potpišem. Nadam se da ćemo što kvalitetnije odraditi pripremni period i što spremniji ući u predstojeću sezonu i ostvariti ciljeve koje uprava kluba postavi pred nas”.