Tradicionalni ljetni košarkaški kamp KK Kengur

Košarkaški klub Kengur je u periodu od 29. jula do 2. augusta organizovao svoj tradicionalni ljetni košarkaški kamp.

Ove godine kamp je održan u sportsko – rekreativnom centru Ajdinovići, a učesnici kampa su pored članova Kengura bili i sportski prijatelji iz SD Winner i Orlovik Žepče.

Već duži niz sezona košarkaški klub Kengur je rasadnik mladih talenata. Dres omladinskih reprezentacija BIH su nosili Harun Huseinspahić, Valentin Vidović, Alem Husejnović.

Dino Merdanović, član ovog kluba izborio je mjesto u kadetskoj selekciji naše države koja će nastupiti na Evropskom prvenstvu A divizije u Italiji od 9. do 17. augusta u Udinama. Kadetska reprezentacija BiH je jedina selekcija koja nastupa na prvenstvu A divizije i nalaze se u grupi sa Srbijom, Grčkom i Francuskom.

„Proteklom sezonom veoma smo zadovoljni. U Ligi mladih učestvovali smo sa šest selekcija i osvojili šest medalja. Odličan nastup imali smo i na državnom nivou. Posebno nas raduje učešće našeg Dine Merdanovića u kadetskoj reprezentaciji. Iz nas je uspješan ljetni košarkaški kamp u Ajdinovićima. Rad, prijateljstvo i druženje, naši su motivi. Druženje će upravo doći do izražaja na 21. izdanju Međunarodnog košarkaškog turnira „Kengur kup Zenica 2019“, koji će se održati od 23. do 25. augusta. Dvije sedmice prije održavanja sva mjesta su popunjena. Učestvovat će između 500 i 600 dječaka i djevojčica iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije i BIH”, izjavio je za Zenicainfo.ba, Enver Jahić, trener i prvi čovjek KK Kengur iz Zenice.

 

Izvor: zenicainfo.ba