Travničanin Adnan Hodžić u stručnom štabu sudanskog Al Hilala iz Kartuma

Bosanskohercegovački trener Adnan Hodžić otputovao je za Sudan gdje bi u narednim danima trebao potpisati ugovor sa sudanskim Al Hilalom iz Kartuma. Pored dvije konkretne ponude , također iz Afrike, Adnan Hodžić se odlučio za ekipu Al Hilal iz Kartuma gdje će imati ulogu prvog asistenta, ponovo u tandemu sa srbijanskim trenerom Zoranom Manojlovićem.

– Kolega Manojlović prije ovoga vodio je Magreb Tetuan u Maroku , a ja sam imao dvije ponude iz Afrike, ali zbog ambicija u afričkoj Ligi prvaka koje ima sudanski Al Hilal preuzeli smo ovaj klub kako bi pokušali ostvariti ciljeve, a to su osvajanje prvenstva i iskorak u afričkoj Ligi prvaka. – kazao nam je Adnan Hodžić.

Bosanskohercegovački trener Adnan Hodžić zajedno sa kolegom Manojlovićem ima velike uspjehe u Africi gdje je sa sa ekipom Primeiro de Agosto iz Luande tri puta bio prvak Angole i osvajio Super cup , a na internacionalnoj sceni sa ekipom Primeiro de Agosta igrao je polufinale afričke Lige prvaka što je najveći rezultat ovog klub na međunarodnoj sceni.

Ovaj trenerski tandem sa AC Wydad Casablanca iz Maroka stigao do četvrtfinala najvećeg kontinentalnog takmičenja u Africi. Sa ovim klubom zabilježili su i uspješne nastupe u Arapskom kupu.

Za bosanskohercegovački nogomet veoma je važno imati trenera koji je višestruki učesnik grupne faze najvećeg klupskog takmičenja u Africi. Rođeni Travničanin, Adnan Hodžić, potpisom ugovora sa sudanskim Al Hilalom tako nastavlja uspješnu trenersku karijeru.

 

Izvor: travnik-grad.info