U odličnoj košarkaškoj predstavi Bosna Royal savladala Čelik

U drugom derbi susretu odigranom sinoć pred zeničkom publikom sastali su se stari rivali Čelik i Bosna. Utakmica je odigrana pred više od 2.000 gledalaca.

U odličnoj košarkaškoj predstavi Bosna je zasluženo slavila rezultatom 80:92. Gosti su bolje otvorili susret. Nametnuli su svoj tempo igre. Bolje fizički pripremljena ekipa trenera Ahmeta Pašalića imala je više raspoloženih igrača na parketu. Čelik slab, sa mnogo tehničkih grešaka. Prolaznu ocjenu za večerašnju igru u ekipi Čelika može dobiti samo Ranko Križanović. Ostali ispod očekivanog, a pogotovo Nedžad Muratović koji je najavljen kao pojačanje zeničkog ligaša.

Na kraju prve četvrtine bilo je 11:19 za Bosnu. U drugoj četvrtini gosti su zadržali prednost. Na veliki odmor se otišlo sa 33:42. U trećoj četvrtini zahvaljujući odličnoj igri Križanovića domaći su uspjeli smanjiti prednost gostiju na 57:62. Posljednja je dionica otvorena serijom 6:0 za goste kod rezultata 57:68. Dvije minute prije kraja bilo je 78:83. Gosti su susret priveli kraju za konačnih 80:92.

Kod Bosne, Criswel je ubacio 22, Bečirović 18, Guzonjić i Dragolj po 16 poena. U redovima Čelika, Križanović je ubacio 32 poena, Maksimović je upisao 17 poena.

U narednom 14. kolu, Čelik putuje u goste ekipi Igman BU.

 

Izvor: zenicainfo.ba