U sjajnoj igri na Bilinom polju, Čelik savladao Zvijezdu 09

U okviru 16. kola premijer lige Bosne i Hercegovine u nogometu, ekipa Čelika dočekala je Zvijezdu 09.

Susret protiv Zvijezde 09 počeli su: Pavlović, Brekalo, Čubara, Dedić, Salčinović, Huseinbašić, Grahovac, Pecelj, Jamak, Carlos i Okić.

Hladan tuš za oko 1.500 gledalaca na Bilinom polju uslijedio je u 5. minuti, kada je Delmić doveo u vodstvo goste od 0:1.

U 27. minuti, radost za navijače Čelika. Akciju po desnoj strani započeo Huseinbašić, ubacio je u sredinu. Dedić šutira glavom, pogađa stativu, a na odbijenu loptu natrčao je Carlos, te izjednačio na 1:1. Isti igrač je 31. minuti na dodavanje Okića, pogodio mrežu gostiju za 2:1.

Drugo poluvrijeme oba tima počela su sa istim sastavima. I pored dva primljena gola, gosti se ne predaju. U prvih 5 minuta igraju otvoreno i napadački. Žuti karton u 52. minuti, dobio je Huseinbašić. Tri minute kasnije, šanse su propustili Dedić, kada je pogodio stativu, a nakon njega i Brekalo, kome je golman gostiju izvadio loptu ispod prečke.

Nastavljena ofanziva Čelika. U 62. minuti Dedić šutira sa ivice 16 metara pravo u golmana Avramovića. Dva minuta kasnije izmjena u Čeliku, umjesto Jamaka ušao je Aganhodžić. Žute kartone zaradili su Okić i Pecelj.

Trener Božičić u 78. minuti mijenja Pecelja a umjesto njega ulazi Isić, a pet minuta do kraja i posljednja izmjena domaćina. Umjesto Carlosa u igri je Žuna.

Susret je završen rezultatom 2:1 za Čelik.

 

Izvor: zenicainfo.ba