U Tenis klubu Čelik zadovoljni proteklom sezonom

Teniska sezona na otvorenom u našoj zemlji odavno je završena. Tokom decembra klubovi sumiraju rezultate iz protekle sezone i prave planove za narednu.

Jedan od najstarijih zeničkih teniskih  klubova Čelik, u organizacionom i finansijskom dijelu uspješno je okončao sezonu. Pojedinačnim rezultatima svojih članova nisu u potpunosti zadovoljni jer, kako kažu, rezultati mogu uvijek biti bolji.

„Što se tiče individualnih rezultata oni mogu biti uvjek bolji. Posebno bih istakla uspjehe Iman Huseinspahić u kategoriji do 12 godina, do 14 godina Alek Jurić, i do 16 godina Tajra Jugić, koja je ove godine napravila prve korake na međunarodnoj sceni“ , izjavila je Azra Baručija-Koluh, trener i generalni sekretar tenis kluba.

Azra Baručija-Koluh

Tenis klub Čelik jedini je od zeničkih klubova koji svake godine redovno aplicira i organizuje takmičenja iz kalendara Tenis saveza BIH. Tu su tradicionalno turniri do 10 i 12 godina, i do 14 godina pod nazivom Poli kup. Ove godine uspješno je organizovano 20. izdanje međunarodnog turnira iz kalendara Tenis Europe u kategoriji do 16 godina.

„Žao mi je što i ostali klubovi iz Zenice ne pristupe organizaciji takmičenja jer se domaćoj djeci omogućava da naprave prve takmičarske korake u svom gradu. To bi im mnogo olakšalo i finansijski i psihički. Osim tri domaća turnira do 10, 12 i 14 godina, ove godine smo veoma uspješno organizovali 20. izdanje međunarodnog juniorskog turnira iz kalendara Tenis Europe do 16 godina. Potvrđena nam je aplikacija i za narednu godinu i turnir ćemo organizovati 27. aprila na teniskim terenima Kamberovića polje“, naglasila je Azra Baručija-Koluh.

Zenica je jedan od rijetkih gradova u BIH koji nema balon za rad u zimskim uslovima, zbog toga su prinuđeni da rade u sportskim dvoranama koje su neuslovne za tenis. Tenis klub Čelik tokom zime trenira u sali Osnovne škole Edhem Mulabdić, gdje organizuju i školu tenisa za sve zainteresovane.

 

Izvor: zenicainfo.ba