U Zenici održano Federalno karate prvenstvo za kadete, juniore i U 21

Zenica je još jednom položila ispit u organizaciji sportskih manifestacija. U vrijeme Covid-19 i složenih epidemioloških mjera u Areni “Husejin Smajlović” uspješno je organizovano Federalno karate prvenstvo za kadete, juniore i U 21.

Domaćin takmičenja bio je Karate klub “Čelik”, a organizator Karate savez Federacije BiH, na kojem je nastupilo 340 takmičara iz 64 kluba.

Dobar nastup imali su zenički klubovi, pa je u službenim kategorijama Karate klub “Internacional kate” ekipno U21 žene, bio drugi. ‘Kate tim’ nastupio je u sastavu: Lejla Begić, Alma Bečarević i Semina Keleštura. ‘Kate muški’ U21 Sanin Orlić iz Čelika osvojio je zlatnu medalju dok je Ilhan Neimarlija iz “Internacionala” u istoj kategoriji bio drugi. ‘Kate U21’ žene Alma Bečarević iz Karate kluba “Internacional” bila je treća.

Borbe kadetkinje -47 kilograma Nejla Mujčinović iz Alfe bila je druga, a najviše medalja od zeničkih klubova osvojio je Karate klub “Internacional”, ukupno šest, Čelik tri, Alfa pet i Perfekt jednu medalju.

Prema najavama, Zenica će u narednom periodu biti domaćin Kantonalnoj ligi 25. oktobra, zatim Državnom prvenstvu za djecu i Državnom prvenstvu za kadete, juniore i U21 koja će se održarti početkom novembra.

 

Izvor: zenicainfo.ba