Utakmica sa ORK Rudarom otkazana na neodređeno vrijeme

Po nalogu komesara Prve lige FBiH Fuada Lipe, već zakazana utakmica RK “Čelika” u osmom kolu protiv ORK “Rudar” Banovići je otkazana na neodređeno vrijeme zbog epidemije koronavirusa među igračima “Rudara”.

“Radi se o tome da su igrači ORK Rudar ”zakačili” virus COVID-19, tako da je ova utakmica otkazana na neodređeno vrijeme”, saopćili su iz RK Čelika.

Igrači RK Čelika nastavljaju sa trenažnim procesom

Inače, u RK Čeliku je nastavljen trenažni proces sa nesmanjenim tempom i ambicijama za osvajanje prvog mjesta i plasmana u Premijer ligu BiH i nakon izgubljene utakmice u Gradačcu u sedmom prvenstvenom kolu (28:26).

“Izgubili smo jednu bitku, prije svega zahvaljujući sarajevskim sudijama ovog meča, Seadu Zuki i Edisu Brkiću, ali nismo izgubili rat. Na proljeće ćemo pobijediti RK Gračanicu sa najmanje 10 (a treba nam jedan gol razlike više od dva) i plasirati se u Premijer ligu BiH”, siguran je najiskusniji igrač RK Čelik Aldin Begagić.

U RK Čeliku su angažovali tim rukometnih stručnjaka, koji na osnovu TV snimka prave analizu o tome gdje su ih sve i koliko oštetile sarajevske sudije, a nalaz će objaviti u medijima i na društvenim mrežama.

 

RK Čelik