Vedad Karić potvrdio dobru formu

Najbolji bh biciklista Vedad Karić na početku ovogodišnje sezone ostvaruje odlične rezultate. Nakon pobjede u Tuzli bio je najbolji i u Bihaću. Za vikend su u Bihaću održane dvije biciklističke utrke Državnog prvenstva u dvije različite discipline MTB XC i XCO (Cross country) na na kojima je učestvovao zenički biciklistički klub “Rotacija SPIN”.

Pobjedama u seniorskoj konkurenciji okitio se najbolji biciklista u državi  zeničanin Vedad Karić, koji je sa ovim rezultatima pokazao da se nalazi u izvrsnoj formi.

Da se u klubu radi sa omladincima pokazao je i rezultat Amera Agića koji je u kadetskoj konkurenciji na obje prvenstvene utrke osvojio treće mjesto.

“Veoma sam sretan što sam osvojio državno prvenstvo i što ću narednu godinu dana nositi dres državnog prvaka na svim oficijelnim takmičenjima. Sa ovim pobjedama sam pokazao da se nalazim u jako dobroj formi pred nastavak sezone, gdje me već sljedeći vikend očekuje međunarodna biciklistička utrka na Blidinju gdje ću pokušati osvojiti još nekoliko UCI bodova sa kojima ću ostvariti pomak na svjetskoj rang listi. Pored ovih rezultata raduje me i uspjeh naše nade Amera Agića”, rekao nam je Karić.

Iz utrke u utrku zenički biciklisti vraćaju zenički biciklizam na stare slave, te tako motivišu mnoge da se bave ovim divnim sportom.

 

Izvor: zenicainfo.ba