Vico Zeljković je novi predsjednik Nogometnog saveza BiH

Vico Zeljković novi je predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Zeljković, koji je bio jedini kandidat za ovu funkciju, dobio je podršku 57 od 59 prisutnih delegata na Izbornoj sjednici Skupštine NSBiH. Na toj poziciji sa četvovgodišnjim mandatom naslijedit će Elvedina Begića, koji je tu dužnost obavljao u dva uzastopna mandata.

Za prvog potpredsjednika Saveza izabran je Ivan Beus, a za drugog Irfan Durić.

Prethodno je izabran 15-člani Izvršni odbor NSBiH, a osim predsjednika Zeljkovića i dvojice potpredsjednika Beusa i Durića u novi saziv su ušli: Ivo Ivkić, Azmir Husić, Muris Jabandžić, Muhidin Raščić, Midhat Sarajčić, Fuad Čolpa, Ivan Perić, Milorad Sofrenić, Milorad Lale, Miloš Brkić, Žarko Laketa i Dragan Soldo.

U nastavku sjednice izabrani su članovi Disciplinske i Apelacione komisije, tužioca, te Prvostepene i Drugostepene komisije za licenciranje klubova.

Izbor članova Odbora za posredovanje i savjetovanje NSBiH skinut je sa dnevnog reda Skupštine.

Izbornoj sjednici prethodila je redovna sjednica Generalne skupštine NSBiH, na kojoj su  delegati usvojili  izvještaj o radu NSBiH u 2020. godini, revizorski izvještaj za 2020., plan rada za 2021. i plan prihoda i rashoda za tekuću godinu.

U 2020. godini rashodi NSBiH iznosili su 20.610.600 KM, a prihodi 20.957.000 KM. U ovoj godini planiran je prihod u iznosu 27.336.000 KM, a rashod 26.980.400 KM.