Zapažen nastup zeničkih gimnastičarki

U sportskoj dvorani „FIS“ u Sarajevu održan je prvi kup prijateljstva u sportskoj gimnastici u organizaciji Kluba sportske gimnastike Bosna Sarajevo. Na takmičenju je sudjelovalo preko 80 takmičara iz Sarajeva, Tuzle i Zenice, a koje su bile podijeljene u pet takmičarskih stupnjeva. (S1, S2, S3, S4, S5).

Takmičenje je organizivano tako da je u prvom dijelu dana takmičenja svoje umjeće pokazalo oko 50-tak djevojčica i dječaka S1 i S2 programa, dok je drugi dio dana takmičenja svoje umjeće pokazalo oko 30-tak takmičara S3 , S4 i S5 programa.

Takmičenje je bilo jako dobro posjećeno i izrazito visoke kvalitete. Nastupali su odlične djevojčice i dječaci, vidjeli smo puno izvrsnih vježbi i izvedbi, zanimljivih i nevjerojatnih majstorstava na spravama, predivnih okreta, skokova, ravnoteža. A s ponosom možemo istaći da se na ovom izuzetno jakom takmičenju pored trenera, profesora tjel. odgoja Amira Mahmutovića, Josipa Dujmovića i Adnana Zaimovića našao i veliki broj zeničkih djevojčica i dječaka predstavljajući SD GK Winner, koji su nam još jednom dokazali zašto pripadaju društvu najboljih gimnastičarki I gimnastičara u drzavi i pokazali zašto Sportska gimnastika treba da bude jedan od prvih sportova.

Također moramo naglasiti da nas je oduševio nastup takmičarke Selme Akvić koja je bila prva u kategoriji S2, zatim Emine Dizdarević 4. mjesto, Una Balta 5. mjesto,  Doris Dujmović 6. mjesto, te izuzetno talentovanog Ensara Kulačića koji je osvojio 3. mjesto u kategoriji dječaka.

Učesće na kupu prijateljstva su još uzeli: Ajla Mehić, Henna Mujić, Hena Krehmić, Lamija Eminović, Melani Čolić, Džejla Dautbegović, Merjem Musić, Amila Durmiš, Merjem Kubat, Ema Mangić, Renata Turski, Anela Alispahić, Alma Osmanbegović, Nejla Kadić i Hana Bašić svi iz SD GK Winner Zenica.

Osim takmičenja, iskoristili smo lijepo vrijeme i za obilazak grada, druženje i sklapanje novih prijateljstava. Zaista jedna lijepa potvrda pozitivnog stava prema radu, a mnogima lijepo ispričana, motivirajuća sportska priča i poruka, a koja će dati svoj značaj u razvoju Sportske gimnastike u Zenici naglasio je Adnan Zaimović.