Zeničanka Adina Kobilica nastupit će na Evropskom prvenstvu za juniore u taekwondou

Taekvando savez BIH organizator je dva velika takmičenja u 2021 godini. U Sarajevu će se održati Evropsko prvenstvo za juniore i Bosnia open 2021 G1 turnir.

Na ovoj velikoj evropskoj smotri najboljih boraca od 16. novembra  nastupiće preko 800 učesnika iz 25 zemalja. Na turniru će nastupiti i 12 godišnja Adina Kobilica, članica Taekvando akademije Jale, državna i federalna kadetska vicepravkinja u 2021. godini u svojoj kategoriji. Biće ujedno i jedina predstavnica iz Zenice na ovom važnom takmičenju.

„Treniram taekvando već pet godina u akademiji Jale. Za G1 turnir se pripremam već oko tri mjeseca sa svoja tri trenera. Očekujem dobre rezultate i nastavljamo dalje još jače“, optimista je mlada Adina Kobilica.

Na pitanje imali straha od nastupa na jednom ovako velikom takmičenju  odgovara kratko: „Nema straha ali ima razmišljanja, šta bi se moglo raditi i kako. Ima mala trema ali ništa strašno.“

Višemjesečne pripreme pod budnim okom trenera Jasmina, Ismira i Tarika su okončane ovih dana. U sklopu priprema Adina je učestvovala na više turnira i  na okupljanjima reprezentacije BiH.

„Prošle godine smo u Areni imali jednog našeg predstavnika i nije se kvalifikovao. Ove godine je tu naša Adina Kobilica naša nova nada. Očekujemo dobar rezultat. Adina radi već nekoliko mjesec sa više trenera. Pripreme i trenažni proces smo radili dva puta dnevno. Mislim da možemo odgovoriti tom zadatk“, izjavio je Jasmin Mujanović-Jale, trener TA Jale.

G1 turnir u taekvandou je bodovni i rangirni turnir za svjetsku i olimpijsku taekvando listu. Nakon Zenice ova velika sportska manifestacija održava se ove godine i u Sarajevu.

 

Izvor: zenicainfo.ba