Zenički karatisti učestvovali na Međunarodnom karate turniru „TK-a OPEN i VII Memorijalnom turniru “Fuad Hadžiavdić-Fudo”

U Tuzli se u subotu, 27. 2. 2021. godine održao Međunarodni karate turnir “TK-a Open” i VII Memorijalni turnir “Fuad Hadžiavdić Fudo”, na kojem je učešće uzelo 888 takmičara, 75 klubova i nacionalnih selekcija iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

“TK-a Open” se u kontinuitetu održava već 23 godine zaredom, u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Takmičenje je održano u velikoj dvorani SKPC „Mejdan” Tuzla, poštujući higijensko-epidemiološke mjere izazvane pandemijom koronavirusa.
Svečano otvaranje turnira i finalne mečeve u seniorskoj konkurenciji u direktnom prijenosu je prenosila RTV Tuzlanskog kantona.
Karate klub “Čelik” nastupio je sa pet takmičara koji su u pripremnom periodu za federalna i državna prvenstva koje će se i ubrzo desiti!
Ismihana Garanović je osvojila dvije medalje, srebro i bronzu u katama, veliki zenički talenat koji će vrlo brzo zavladati svojom kategorijom!
Džejna Džaferbegović je osvojila bronzu u kategoriji Seniorke -55kg sa tri pobjede i jednim porazom i osvaja treće mjesto!
Lana Zakić, Emina Šaćirbegović i Kenan Lišić nisu uspjeli domoći se medalja!
Karate klub “Čelik” je ponovo domaćin Federalnog prvenstva za djecu koje će se održati 13. i 14. marta u zeničkoj Areni!
Sljedeća takmičenja na koja ide Karate klub “Čelik” su “Ilidža Open” i onda prvenstvo FBiH za djecu!