Ženska nogometna reprezentacija protiv Danske i Italije u Zenici

Ženska “A” nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u okviru kvalifikacija za Euro 2022. u Trening centru u Zenici  17. i 22. septembra odigrati utakmice sa selekcijama Danske i Italije.

Na spisku selektorice Samire Hurem našlo se ukupno 25 nogometašica među kojima je i članica zeničkog Čelika, Elma Kundić. Zbog pandemije korona virusa i povreda, stručni štab ne može računati na nekoliko nogometašica. Najbolja bh. igračica i kapitenka Maja Nikolić je povrijeđena, Mariji Aleksić klub nije dozvolio dolazak zbog korona virusa, a također na raspolaganju neće biti Dijana Haračić, Dajana Spasojević i Almina Hodžić.

„Imat ćemo jedan mlad tim kojem sigurno neće nedostajati želja i motiv, ali falit će nam zrelost i iskustvo standardnih igračica koje su učestvovale u ovim kvalifikacijama. Nemamo izbora i moramo se u ova tri dana pripremiti što bolje kako bismo odigrali kvalitetno predstojeće mečeve“, izjavila je nakon okupljanja selektorica Samira Hurem.

Prva kvalifikaciona utakmica sa Danskom na programu je 17. septembra u 16:00 sati, a sa Italijom 22. ovog mjeseca. Oba meča će biti odigrana u zeničkom Trening kampu.

 

Izvor: zenicainfo.ba