Zmajevi uz sindikat

Delegacija Sindikata profesionalnih fudbalera BiH na čelu sa osnivačem Aldinom Đidićem boravila je u Švicarskoj u zvaničnoj posjeti fudbalskoj reprezentaciji BiH gdje im je bio domaćin kapiten reprezentacije Edin Džeko.

Pokretač ideje za osnivanjem Sindikata profesionalnih fudbalera BiH Aldin Đidić na ideju je došao u Kazahstanu, gdje se prvi put susreo sa ovakvom organizacijom. Rekao je da se u našoj zemlji igrači susreću sa problemom neplaćanja penziono-invalidskog osiguranja, zdravstvenog osiguranja, kao i neredovnim isplatama plata, što Sindikat želi da promjeni.

Edin Džeko naš kapiten je dao punu podršku Sindikatu. Rekao je da mu je drago da i mi imamo sindikat kao sve ostale zemlje u regionu, da je bitno da su legitiman subjekt koji zastupa interese igrača BiH, te pozvao sve igrače Premijer lige da postanu članovi Sindikata i zaštite svoja prava.

Haris Hasanica, manager SPFBIH je objasnio da su u toku pripreme za „Izbor za najboljeg fudbalera BiH 2015/2016“ koji će se održati u Sarajevu krajem maja gdje će se sastati na jednom mjestu svi fudbalski velikani regiona.