“ZSK 2013” sa velikim ambicijama u narednu sezonu

Omladinski fudbalski klub „ZSK 2013“ spada u red najmlađih sportskih kolektiva u Zenici. Za veoma kratko vrijeme uspjeli su privući pažnju sportske javnosti.

U narednu takmičarsku sezonu 2019./20. godina ulaze sa velikim ambicijama. Prijavili su seniorsku ekipu za Kantonalnu ligu, dok će kadetske  i juniorske selekcije ovog kluba učestvovati u Omladinskoj ligi BiH grupa Centar.

– Mi u ZSK-u nismo navikli da mirujemo, mi vrijedno radimo cijelu godinu. Krenuli smo od male škole fudbala prije pet godina sa ciljem da afirmiše klub i njegovo ime, došli smo do konačnog cilja. Formirali smo seniorsku ekipu koja će se u narednoj sezoni takmičiti u Kantonalnoj ligi, sa velikim ambicijama da bude u vrhu tabele. Dvije omladinske selekcije kadeti i juniori prijavili smo za takmičenje u Omladinskoj ligi BIH. Vjerujem da smo na pravom putu da fudbalskom klubu ZSK vratimo stari sjaj, izjavio je za Zenicainfo.ba, Hasib Fetić, predsjednik OFK ZSK 2013.

OFK ZSK 2013 već je postao prepoznatljiv u Zenici i regiji po organizaciji dva turnira u malom nogometu za najmlađe kategorije. Krajem januara organizovao je Četvrti regionalni turnir „OFK ZSK – Zenica 2019“, dok je za 17. avgust planiran drugi ljetni malonogometni turnir za dječake “Trofej grada Zenica OFK ZSK 2019”, koji će se održati na  Kamberovića polju.

Izvor: zenicainfo.ba