Nogometna U17 reprezentacija na pripremama za kvalifikacije za EP

U 17 nogometna reprezentacija BiH od 17. do 23. septembra, nalazi se u trening centru u Zenici gdje se priprema za turnir kvalifikacija za EP, koji će biti održan u Finskoj od 25. 9. do 1. oktobra.

V.d. selektor, Adin Mulaosmanović je na pripreme pozvao 22 igrača. Sa ove reprezentativne akcije izostat će Dino Nuhanović, igrač njemačkog Wolfsburga, koga je klub odbio pustiti, dok će se naknadno priključiti: Denis Alijagić, član Slavije iz Praga i Luka Božičković iz Hamburga. Pod virozom je Ivan Grgić, igrač iz Širokog Brijega. Na spisku selektora nalazi se i mladi nogometaš zeničkog Čelika Azur Mahmić.

„Mi ćemo u trening centru ostati pet dana, gdje ćemo se što bolje pripremati fizički i psihički za utakmice, koje će biti veoma zahtjevne. Nadam se dobrom rezultatu. U pripremnim utakmicama smo pokazali da imamo određeni kvalitet i naš jedini cilj jeste da prođemo u Elitni krug takmičenja“, izjavio je za Zenicainfo.ba, v.d selektor Adin Mulaosmanović.
Osim domaćina Finske protivnici selekciji BiH biće još Moldavija i Češka Republika. Prvu utakmicu bh. kadeti igraju 25. septembra protiv Moldavije. Tri dana kasnije sastaju se sa  domaćinom Finskom, dok će u posljednjoj utakmici 1. oktobra, odmjeriti snage sa selekcijom Češke.

 

Izvor: zenicainfo.ba