Održan Izbor za fotomodela Maglaja za Fotomodela ZDK 2017

U prepunom Domu Kulture Maglaj održan Izbor za fotomodela Maglaja za Fotomodela ZDK 2017.

Dvadeset prelijepih mladih dama u tri predstavljanja pokazale su da su uistinu krasne. Žiri je imao itekako težak zadatak da odabere najboljih osam koje će Maglaj predstavljati na katonalnom izboru zajedno sa još 30 djevojaka iz drugih gradova.

Organizator projekta Fotomodel BiH je „Fashion“ iz Zenice i ovo je peto predtakmičenje. Kako navodi Selma Hasanica, project manager, do finalnog izbora planiraju još 18 predtakmičenja širom BiH. Za fotografije djevojaka bio je zadužen Haris Hasanica modni fotograf i direktor „Fashiona“. Kako su nam organizatori naveli fotografija i fotogeničnost je glavni segment ovog modnog showa.

Bila je ovo uistinu noć za pamćenje koja je održana pod generalnim pokroviteljstvom Bontex Maglaj.

Na kraju programa žiri i publika i direkcija su odlučili da na kantonalno takmičenje ide Adna Džanić koja je ponjela titulu Fotomodel Facebooka.

Za Fotomodel medija proglašena je Larisa Hasić, Fotomodel šarma je Ajla Smajlović, titulu Top Fashion model ponijela je Ajdina Hodžić, Fashion model Amira Meškić , a Fotomodel prijateljstva Selma Dizdarević.

Druga pratilja je Adelina Arnautović, dok je titulu prve pratije ponijela Lejla Muratović. Finiš je bio zaista zanimljiv jer je titulu najbolje po ocjeni žirija i Direkcije ponijela Amina Arnautović.