Interijer: jednostavna rješenja složenih pitanja

Ako ćete malo osvježiti stan, uvijek će se naći jeftino rješenje koje će vam pomoći da poboljšate pogled svoje kuće uz minimalne troškove.

Nudimo vam nekoliko jednostavnih i učinkovitih načina:

 

  1. Bijelo i svijetlo

 

Budući da često površina stana nije jako velika, potrebno je razviti kompetentnu strategiju dizajna koja će omogućiti da se svaka soba čini što prostranijom. Bijela boja na zidovima vizualno proširuje prostor i stvara iluziju osvjetljenja. Sloj svijetle boje na zidovima doista može “povisiti” raspoloženje kod kuće, ali kad odaberete boju, morate se sjetiti da svi stanari mogu imati različit ukus, pa je stoga najsigurnije odlučiti se za neutralnu boju.

Ako mislite da zidove ne morate potpuno obojiti, tada možete to temeljito očistiti zidove i nanijeti jedan sloj boje samo na najčešće prohodna mjesta koja su izložena čestom zagađenju. Također će transformirati stan i osvježiti cjelokupni izgled.

 

  1. Promijenite tepih

 

Samo promjenom dizajna poda, možete u potpunosti transformirati i promijeniti izgled i atmosferu svog stana, bez pribjegavanja velikim troškovima. Ova se tehnika može uspješno primijeniti kako u odnosu na dnevni boravak, tako i u spavaćoj sobi, dječjoj sobi, kuhinji, pa čak i u kupaonici. Ovisno o ličnim preferencijama i proračunu, možete pokriti cijelu podnu prostirku tepihom ili upotrijebiti gotov tepih proizvod odgovarajuće veličine i boje.

Zahvaljujući širokom rasponu cijena i širokom izboru modela, lako možete pronaći opciju koja vam odgovara u smislu cijene i kvalitete. Kao i u slučaju zidova, tepih u svijetloj boji stvorit će učinak povećanja prostora, međutim, za iznajmljeni stan preporučljivo je odabrati tamniju boju.

 

  1. Uhvatite ručke.

 

Jednostavan, brz i jeftin način da se kuhinji i kupaonici (kao i bilo kojoj drugoj sobi s ugrađenim ormarima) doda moderan i ažuriran izgled zamijeni ručke na svim vratima i ladicama. Promijenite sve u potpuno nove i iznenadit ćete se koliko će se ukupni izgled sobe promijeniti iz ovog naizgled jednostavnog rješenja. Troškovi u ovom slučaju bit će minimalni.

 

  1. Oslobodite prostor od nepotrebnih stvari stvaranjem dodatnih mjesta za pohranu.

 

Istražite cijeli prostor vašeg stana za više prostora za pohranu. Možda na balkon možete smjestiti simpatični otoman ili kauč s ugrađenom ladicom za posteljinu i ugodnim kutkom u kuhinji, ispod kojih možete smjestiti lonce, tave i uređaje. Otvoreni i ne prekriveni površinskim predmetima čine stan prostranijim i mirnijim.