Jednostavni načini da “ubijete” korov

Ništa ne može da uništi vaš vrt kao korov. Možete se probati boriti protiv njega pesticidima, ali oni su štetni i za vaše biljčice. Probajte na potpuno prirodan način.

Donosimo vam nekoliko ideja kako da uništite korov sa stvarima, koje sigurno već imate u kući, a da pri tom ne koristite jaka, štetna toksična sredstva.

Novine

Znamo, malo je čudno, ali nastavite čitati i biće vam jasno. Ukoliko je korov već dobro izrastao i nadvisio vaše biljčice vreme je da ga dokrajčite “dnevnim vjestima” (nije bitno da li je žuta štampa, tračevi ili ozbiljan list – sve djeluje). Nakvasite nekoliko listova novina i stavite ih na vrhove “korov biljki”. Preko toga dodajte još malo zemlje, kojom zagrćete biljke. Ta kombinacija će onemogućiti “dolazak” sunčeve svetlosti do korova, biljka neće imati kisika i umrijeće. I ne brinite za čišćenje, novine same od sebe istrunu.

Votka

Tradicionalno rusko piće može biti odličan ubica korova. U manju bocu sa raspršivačem uspite jedan čep votke, dvije šolje vode i malo deterdženta za suđe. Našpricajte tu smjesu direktno na korov, na listove i ostavite da djeluje. Pazite samo da slučajno ne tretirate i svoje omiljeno cvijeće ili biljčice.

Razblažena sirćetna kiselina

Najbolje ju je koristiti na mjestima gdje nemate mnogo svog drugog omiljenog cvijeća. Znači, obično oko i na stazama, prilazima, oko ograda. U “sprej bocu” uspite sirće i našpricajte korov. To će ga ubiti za 24 sata. Samo pazite da u blizini nema drugog bilja, koje ne želite uništiti, jer sirće ubija sve biljke – ne bira. Možda je bolje da sva sredstva koja koristite sa “sprej bocama” ne upotrebljavate na vjetrovit dan.

Voda

Šerpicom ključale vode možete ubiti većinu korova, ali nezgoda sa ovim sistemom je ta što korijen na taj način ne možete ubiti i ona će, vjerovatno, ponovo izrasti. Ali, dobro je i najneštetnije privremeno rješenje.