Naslovnica Fokus 12. godina rada i postojanja Shopping centra Džananović i hotela Zenica

12. godina rada i postojanja Shopping centra Džananović i hotela Zenica

Povodom obilježavanja 12. godina rada i postojanja Shopping centra „Džananović“ i hotela „Zenica“, razgovarali smo sa vlasnikom Salkom Džananovićem.

Nakon 22 mjeseca velikih radova, koje je izvodila 31 komapnija iz BiH i inostranstva, i do tada najvećeg ulaganja u Zenici, prije 12 godina, tačnije 29. februara 2008. godine zeničanke i zeničani dobili su prvi prestižni Shopping centar Džananović i hotel sa četiri zvijezdice nazvan „Zenica“.

Zahvaljujući vlasniku Salki Džananoviću, Zeničanke i Zeničani koji su do tada u Shopping morali ići u druge bh. gradove, u svom gradu Zenici dobili su butike i prodavnice poznatih renomiranih brendova. Tada je u Zenici otvoreno oko 1.500 novih radnih mjesta. Ove godine hotel i shopping obilježavaju 3.rođendan i 12 godina postojanja i uspješnog rada.

„Sticajem okolnosti kada smo otvarali shopping centar i hotel otvorenje je bilo 29. februara, tako da svake prestupne godine imamo rođendan. Sada postojimo 12.godina i slavimo 3. rođendan“, rekao je Salko Džananović.

Vlasnik Salko pregovore sa renomiranim brendovima, kaže, vodi i po 3-4 godine, kako bi zadovoljio velike zahtjeve kompanija, ali i povoljne cijene za kupce. Nama otkriva kako su u toku pregovori sa svjetski poznatim brendom ZARA.

Trgovački centar ima više od 60.000 metara kvadratnih korisne površine i na njegove tri etaže svoje trgovačke, ugostiteljske, bankarske i druge usluge nudi mnogo domaćih i inostranih kompanija.

„Mi imamo mjerače na ulazu Shopping centra, prosječna posjeta ljudi je između 15.000 i 18.000 ljudi“, rekao je Salko Džananović.

Velika posjećenost pokazatelj je mnogo stvari kao što su kvalitet,  zadovoljstvo kupaca ali i potreba ljudi.

Hotel „Zenica“ jedan je od najmodernijih u ovom dijelu Evrope. Raspolaže s 87 savremeno opremljenih soba, četiri apartmana, među kojim je i tzv. predsjednički sa oko 200 kvadrata. Hotel ima dvije sale za sastanke, kongresnu dvoranu, velnes centar, bazen i druge sadržaje.

Vlasnik, posebnu zahvalnost duguje, nekadašnjem gradonačelniku, rahmetli Husejnu Smajloviću

„Ja moram spomenuti našeg gradonačelnika, rahmetli Husejina Smajlovića. Zajedno smo mi ovo radili i on je vjerovao u mene kao domaćeg investitora“, dodaje Salko Džananović.

Povodom 12.godina rada i postojanja hotela „Zenica“ i Shopping centra „Džananović“, danas, 29. februara, u tržnom su priredili prigodan program za najmlađe, te izvukli 21og dobitnika i dobitnicu nagradne igre. Glavna nagrada bila je put za dvoje u Istanbul, a dobitnik je Vernes Luković.

 

Izvor: zenicainfo.ba