Donacija za članove Udruženja “Osmijeh” iz Novog Travnika

Ministarstvo zdravstva i socijalne politike Srednjobosanskog kantona doniralo je četiri  računara Udruženju Osmijeh Novi Travnik. Donirane  računare Udruženje je  dodijelilo za četiri porodice koje će koristiti ovu donaciju.

-Neki od njih računar su dobili prvi put u životu iz razloga što im to njihova porodica nije mogla finanaijski  priuštiti. Na računare su instalirani programi  i igrice, da bi ih djeca i osobe sa invaliditetom mogle odmah koristiti. – kazali su nam u Udruženju “Osmijeh”.

Udruženje/Udruga “Osmijeh” je humanitarna, nestranačka, nevladina, dobrovoljna organizacija roditelja, građana i prijatelja koja djeluje u interesu osoba sa poteškoćama u razvoju, koja nisu ustanju da se brinu o sebi i da ostvaruju prava koja im pripadaju.

Udruženje “Osmijeh” je osnovano 2011. godine na osnovu inicijativnog odbora roditelja i član je Federalnog saveza udruženja “Sumero” i član Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom u SBK (srednjebosanskom kantonu). U bazi podataka imamo registrovano 205 članova.

 

Izvor: travnik – grad.info